ความสำคัญของอาหารและโภชนาการต่อสุขภาพของคนทุกช่วงวัย อาหารจากธรรมชาติเพื่อสุขภาพ สมุนไพรในอาหาร ชนิดและกลไกของสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพที่มีผลต่อสุขภาพและความงาม อาหารสำหรับการป้องกันและการบำบัดกลุ่มโรคไม่ติดต่อเรื้อรัง หลักเกณฑ์ในการกำหนดและการจัดสำรับอาหารที่เหมาะสมกับความต้องการเฉพาะกลุ่ม กฎหมายและการคุ้มครองผู้บริโภคของผลิตภัณฑ์อาหารเสริมสุขภาพและความงามในปัจจุบัน

          The importance of food and nutrition to the health of people of all ages; natural food for health; herbs in food; types and mechanisms of bioactive substances affecting health and beauty; diet for prevention and treatment of non-communication diseases (NCDs); principles for dietetics and menu setting that are suitable for specific groups; current laws and consumer protection of health and beauty food supplements.